Jezero Windermere Water

Lake District a Arthur Ransome

Windermere Water, Lake DistrictWindermere Water je se svými šestnácti kilometry délky největším jezerem v Anglii.

Mapu The English Lakes/ South Eastern area vydalo nakladatelství Ordnance Survey, je v měřítku 1:25000 (řada Outdoor Leisure, číslo 7) zahrnuje jihovýchodní oblast Lake District National Park, jezero Windermere Water a město Kendal.

Od stejného nakladatelství jsou i mapy řady Landranger v měřítku 1:50000, na mapě číslo 97 (Kendal to Morecambe) je jak jezero Coniston Water, tak jižní část jezera Windermere Water, město Kendal a města na pobřeží od Aldinghamu po Heysham. Severní část jezera Windermere Water je na mapě číslo 90 - Penrith, Keswick a Ambleside Area.

Windermere Steamboat MuseumU jezera Windermere Water naleznou příznivci Ransomovek třeba Rio (Bowness-on-Windermere), ostrovy u Ria včetně Dlouhého ostrova (Belle Isle), známé dlouhé parníky a zejména Windermere Steamboat Museum. V tomhle muzeu můžete na vlastní oči spatřit nejenom zakotvený hausbót kapitána Flinta (T.S.S.Y. Esperance z roku 1869), ale i originální Amazonku, a část muzea je věnována The Arthur Ransome Society.

Uprostřed jezera Windermere Water na východním břehu leží městečko Bowness-on-Windermere s nádhernou promenádou kolem jezera a velikou marinou, na severním konci je město Ambleside a na jižním konci Lakeside s přístavištěm parníků, konečnou stanicí parní železnice z Haverthwaite a s Aquatariem.

Na březích jezera Windermere Water je několik kempů, ale můžete zde pouze zaparkovat karavan nebo si najmout bungalov. Se stanem vás odsud vyhodí, takže chcete-li v oblasti kempovat, doporučuji Coniston, případně zkusit kempy ve městě Kendal, odkud můžete do Windermere (turistické městečko z konce 19. století, prakticky součást Bowness-on-Windermere, asi kilometr nad jezerem) jezdit vlakem.

Navigace

Skip Navigation Links.
Collapse Úvodní stránkaÚvodní stránka
Expand JachtingJachting
Expand Subaru ForesterSubaru Forester
Collapse Arthur RansomeArthur Ransome
Expand Loděnice VltavaLoděnice Vltava
145. let Pražské paroplavební společnosti
Poslední parní víkend
Chrustenická šachta a Solvayovy lomy
Pomsta Městské policii

Vyhledávání

Nahoru ^

Creative Commons License
Miroslav Jaroš
Praha 8
Kontakt: Elektronická pošta, telefon 603 449 974
www.miroslavjaros.cz