Jezero Coniston Water

Lake District a Arthur Ransome

Coniston Water, Lake District, CumbriaConiston Water je asi osm kilometrů dlouhé a v nejširším místě necelý kilometr široké jezero, ležící souběžně s jezerem Windermere.

Mapu The English Lakes/ South Western area vydalo nakladatelství Ordnance Survey, je v měřítku 1:25000 (řada Outdoor Leisure, číslo 6) zahrnuje jižní oblast Lake District National Park, jezera Coniston Water a Wast Water, pohoří Furness Fell, údolí řeky Esk a západní pobřeží Anglie od Seascale po Hycemoor. V informačním středisku National Trust v Carlisle stála 5,95 libry.

Od stejného nakladatelství jsou i mapy řady Landranger v měřítku 1:50000, na mapě číslo 97 (Kendal to Morecambe) je jak Coniston Water, jak jižní část jezera Windermere Water, město Kendal a města na pobřeží od Aldinghamu po Heysham. Tahle mapa byla o libru levnější.

Coniston Water, Lake District, Cumbria Právě u Coniston Water naleznou příznivci Ransomovek třeba ostrov Divokých koček (Peel Island), Kančenžangu (Old Man of Coniston, 803 m.n.m.) nebo Cesmínový háj (farma Bank Ground na východním břehu jezera).

Jediné větší městečko u Coniston Water je Coniston, rozložené na úpatí hory Old Man of Coniston, poblíž kterého jsou umístěny dva kempy - Coniston Hall a Park Coppice. Ve městě je několik hotelů a mnoho možností ubytování v soukromí (bed & breakfast).

Z přístaviště Water Head Pier jezdí parníčky Coniston Launch buď na okružní plavby po Coniston Water, nebo na lince přes Monk Coniston a Brantwood k přístavišti u Dales Wood, kousek před Peel Island.

Nedaleko přístaviště Coniston Launch je půjčovna lodí. Zde si můžete pronajmout veslici, motorový člun (na elektriku nebo na benzin) a možná by se dala sehnat i plachetnice. Když se budete chtít podívat na Peel Island, je to po vodě asi 5,5 kilometru, takže s tím počítejte

Coniston je ideálním východiskem k výletům - na Old Man of Coniston, kolem jezera do Brantwoodu (zde žil a zemřel John Ruskin), pokud bydlíte ve stanu v kempu tak k Windermere Water (protože tam vás se stanem do kempů nepustí), na Wast Water nebo - pokud jste tam autem a máte dobrou spojku, brzdy a nervy - třeba na okružní jízdu údolím Esk River a přes Hardknottský a Wrynoský průsmyk zpět do Conistonu.

Navigace

Skip Navigation Links.
Collapse Úvodní stránkaÚvodní stránka
Expand JachtingJachting
Expand Subaru ForesterSubaru Forester
Collapse Arthur RansomeArthur Ransome
Expand Loděnice VltavaLoděnice Vltava
145. let Pražské paroplavební společnosti
Poslední parní víkend
Chrustenická šachta a Solvayovy lomy
Pomsta Městské policii

Vyhledávání

Nahoru ^

Creative Commons License
Miroslav Jaroš
Praha 8
Kontakt: Elektronická pošta, telefon 603 449 974
www.miroslavjaros.cz