Pěší turistika v Lake District

Lake District a Arthur Ransome

Skip Navigation LinksÚvodní stránka > Arthur Ransome > Lake District a Arthur Ransome > Pěší turistika v Lake District

Lake District, Cumbria Lake District, Cumbria Pevné boty, mapa, kompas, orientační smysl. To jsou čtyři nejdůležitější potřeby při pěších výletech v Lake District a nejenom tam.

Kdo dokáže zabloudit s českou turistickou mapou na tuzemských značených cestách, má v Lake District smůlu. Zde jsou Public Footpath, případně Public Bridleway, a je na vás, abyste si zjistili, zda cesta po které už půl hodiny šlapete je opravdu Public Footpath nebo jenom ovcemi vyšlapaná stezka; turistické značky neexistují.

Častou činností je přelézání suchých kamenných zdí, které ohrazují jednotlivá pastviště a mají často výšku přes dva metry. To je docela dobrá indikace správné cesty. Pokud totiž narazíte na nějaké schody, placaté šutry přes které se na zeď nechá vylézt a podobně, je velice pravděpodobné, že jdete dobře. Nebo že alespoň jdete po veřejné cestě, i když to není ta správná.

Mapu většinou koupíte v každém knihkupectví, všechna větší městečka mají turistická střediska. Ale rozhodně mapu potřebujete, čím podrobnější, tím lepší. Doporučuji řadu Outdoor Leisure v měřítku 1:25000. A při plánování cesty se dívejte na vrstevnice. Ve výškových poměrech Lake District je to jeden z nejdůležitějších údajů na mapě!

Napít se lze ve vyšších polohách bez obav z jakéhokoliv potůčku.

Táboření mimo kempy je v Anglii zakázáno, kromě toho je většina pozemků soukromých. Nic vám ovšem nebrání dohodnout se s vlastníkem pozemku na tom, že u něj budete tábořit.

Navigace

Skip Navigation Links.
Collapse Úvodní stránkaÚvodní stránka
Expand JachtingJachting
Expand Subaru ForesterSubaru Forester
Collapse Arthur RansomeArthur Ransome
Expand Loděnice VltavaLoděnice Vltava
145. let Pražské paroplavební společnosti
Poslední parní víkend
Chrustenická šachta a Solvayovy lomy
Pomsta Městské policii

Vyhledávání

Nahoru ^

Creative Commons License
Miroslav Jaroš
Praha 8
Kontakt: Elektronická pošta, telefon 603 449 974
www.miroslavjaros.cz