5. Závod šlapadel

kolem Střeleckého ostrova, 24.8.2003

Skip Navigation LinksÚvodní stránka > Loděnice Vltava > Závod šlapadel 2003

Čtvrtou srpnovou neděli uspořádal Klub vybrané kultury již pátý ročník tohoto populárního štafetového závodu.

Posádku šlapadla vždy tvoří dvě šlapky a kormidelník a pravidla závodu jsou poměrně jednoduchá:
Po startu od půjčovny lodiček na Žofíně objede první posádka severní konec Slovanského ostrova a pluje proti proudu ke Střeleckému ostrovu. Objede jeho jižní konec, zamíří po proudu kolem západního pobřeží a dojede pod most Legií. Tam jí střídá druhá posádka.
Druhá posádka jede po proudu, objede severní konec Střeleckého ostrova a šlape proti proudu opět pod most Legií, tentokrát na východním pobřeží. Tam jí střídá třetí posádka, která jede proti proudu do cíle u půjčovny lodiček na Žofíně.

Kdo dojel první, ten vyhrál a dostává putovní pohár naplněný mlsotou.
Pohár si může vítězná posádka odnést domů, mlsotu spořádá spolu s ostatními posádkami a akreditovanými čumily na místě.

Předstartovní příprava, instruktáž závodníků, rozcvičení a doplnění energie pomocí iontových dvanáctistupňových nápojů probíhá v Osvěžovně v Divadelní ulici.

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

Následuje kontrola závodních šlapadel a příprava na startovní čáře pod dohledem přísného ředitele startu...

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

...a je odstartováno, vážení přátelé a všechna soutěžní plavidla za mohutného cachtání jako jedno šlapadlo vyjíždí na hlavní tok a směřují proti proudu.

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

Na západním pobřeží Střeleckého ostrova, pod mostem Legií, se zatím připravuje druhá posádka každého šlapadla, kormidelníci instruují své šlapky a již nám na pit stop přijíždí první závodní lodě, unavené šlapky i kormidelník seskakují do vody a na šlapadla nasedají nové posádky...

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

...které objíždí severní mys Střeleckého ostrova a proti proudu Vltavy se kolem východního pobřeží probíjejí zpět pod most Legií, plný výpravy neuvěřitelně zírajících japonských turistů.
Posádky opět střídají, tentokrát ve výrazně hlubší vodě. Posádka číslo šest má se střídáním na hluboké vodě problémy a jedna její použitá šlapka z druhé štafety se začíná topit. Ale závodní číslo 8 suverénně vyráží pod most Legií směrem na Žofín s nejlepším mezičasem letošního závodu.

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

Na ostrově se zatím první dvě štafetové posádky z každého závodního stroje suší, vydýchávají, některé zhroucené šlapky se po podaném výkonu marně pokoušejí vstát...

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

...a vítězem se stává štafeta číslo 8!!!!

Echmmm...kdybych nezapomněl, jak si říkali, tak bych samozřejmě napsal její jméno.

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

No a po ukončení závodu je nutné vyhlásit vítěze, předat jim pohár a pomoci jim sníst vítězný mls, takže šupem zpátky do Divadelní ulice do Osvěžovny na vyhodnocení zážitku.

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

Děkujeme panu Osvěžovníkovi, pracovníkům půjčovny lodiček na Žofíně a trpělivým řidičům, kteří chtěli projet Divadelní ulicí.

Závod šlapadel Závod šlapadel Závod šlapadel

Navigace

Skip Navigation Links.
Collapse Úvodní stránkaÚvodní stránka
Expand JachtingJachting
Expand Subaru ForesterSubaru Forester
Expand Arthur RansomeArthur Ransome
Collapse Loděnice VltavaLoděnice Vltava
145. let Pražské paroplavební společnosti
Poslední parní víkend
Chrustenická šachta a Solvayovy lomy
Pomsta Městské policii

Vyhledávání

Nahoru ^

Creative Commons License
Miroslav Jaroš
Praha 8
Kontakt: Elektronická pošta, telefon 603 449 974
www.miroslavjaros.cz